Actueel / 5 november 2021

WerktuigPPO viert mijlpaal met tienduizendste aanvrager

Op 8 oktober 2020 lanceerde minister van Engelshoven van OCW officieel de uitvoering van werktuigPPO: een digitale aanvraagtool voor cofinanciering voor zowel werknemers in loondienst als zelfstandigen/zzp’ers in de culturele en creatieve sector. In een jaar dienden ruim tienduizend werkenden een aanvraag in voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling. Op 4 november ontving kunstenaar David Jablonowski tijdens het jaarlijkse Platform ACCT event in de NDSM Loods te Amsterdam als tienduizendste aanvrager een cheque met 2.000 euro ontwikkeltegoed uit handen van de minister en Sjoerd Feitsma, directeur van Platform ACCT.

Routekaart naar een duurzaam PPO
Tienduizend aanvragers is een mooie mijlpaal, maar hoe nu verder? Continue professionele ontwikkeling van werkenden in onze sector moet en kan structureler, breder, collectiever en duurzamer georganiseerd worden. Deze zomer werkte de expertgroep Toekomst PPO onder leiding van projectleider Martin Verboom aan een notitie over het blijvend inbedden van PPO. Na het advies van een breed samengestelde klankbordgroep wordt de notitie aangeboden aan het bestuur van Platform ACCT. Vervolgens zal een implementatieplan of roadmap worden opgesteld. Hoe dan ook, we laten PPO niet meer los!

Werk je in de culturele of creatieve sector en wil je weten wat de maximale vergoeding is voor jouw ontwikkelplan? Vul dan snel het aanvraagformulier in op www.werktuigppo.nl.

Foto: Michael Floor (v.l.n.r. David Jablonowski, minister van Engelshoven, Sjoerd Feitsma en dagvoorzitter Kim Coppes).

Contact

Voor meer informatie Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst kun je contact opnemen met secretaris Wim Kronemeijer via info@platformacct.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief