Actueel / 16 december 2020

Opdrachtgevers: doe mee aan de ZZP pensioenpilot

Samen met het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) en andere sociale partners onderzoekt Platform ACCT een mogelijke pensioenoplossing voor zelfstandigen in de cultuursector. Ben je werkzaam als opdrachtgever in de cultuursector? En wil je bijdragen aan een evenwichtig arbeidsvoorwaardenpakket voor zzp'ers? Dan zijn wij op zoek naar jou! Doe nu mee met de pilot ZZP Pensioen.

Wat houdt de pilot ZZP Pensioen in?
De cultuursector streeft naar een gelijkwaardige positie voor alle werkenden. In deze sector zijn veel zzp‘ers werkzaam. Zij zijn voor opdrachtgevers enorm belangrijk. Zzp’ers kunnen nu nog geen pensioen opbouwen bij een pensioenfonds. Daarom heeft PFZW samen met sociale partners het ZZP Pensioen ontwikkeld. Op die manier kunnen wij samen bijdragen aan een evenwichtige beloning. In een pilot van 4 jaar (start januari 2022) gaat PFZW toetsen of en hoe het nieuwe product werkt.

Help mee om de pilot onder de aandacht te brengen bij zzp’ers
Lees meer over het product ZZP pensioen en de pilot op de website www.pfzw.nl/zzppensioen. Draag je het initiatief een warm hart toe en wil je helpen om de pilot onder de aandacht te brengen bij zzp’ers? Meld je dan nu aan. In de loop van 2021 beslis je of je als opdrachtgever wilt deelnemen aan de pilot.

Meer informatie over dit project is ook te vinden op de projectpagina. Op de PFZW website kunnen ook zzp’ers zich alvast melden om op de hoogte te blijven over de pilot.

Contact

Voor meer informatie Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst kun je contact opnemen met secretaris Wim Kronemeijer via info@platformacct.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief