Actueel / 4 december 2020

Leve het Geven presenteert resultaten en vervolg

In het bijzijn van makers, donateurs, Minister van Engelshoven, experts en andere stakeholders werden op 2 december de resultaten van het onderzoek Leve het Geven gepresenteerd. Tijdens de presentatie gingen de aanwezigen in gesprek over de vraag: Hoe kan het particulier geven aan individuele makers in Nederland gestimuleerd worden?

Een onderwerp waar we zeker nog niet over uitgepraat zijn. Het onderzoek is nu afgerond, maar Leve het Geven gaat door!

Het vervolg van Leve het Geven
De onderzoeksresultaten hebben geleid tot het ‘Basisrecept voor de Toekomst’. In 2021 ontwikkelen voordekunst en CineCrowd, in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds en in opdracht van Platform ACCT, de gevonden uitkomsten en potentiële geef-instrumenten verder door. Een pilotgroep van makers, de ‘Smaakmakers’, zullen hier nauw bij betrokken zijn. Op 24 maart vindt de tweede bijeenkomst van Leve het Geven plaats.

Het onderzoek Leve het Geven is een initiatief van voordekunst, in opdracht van Platform ACCT, en werd uitgevoerd samen met Van Dooren Advies, in samenspraak met Prins Bernhard Cultuurfonds, CineCrowd, Boekmanstichting, Amerborgh en Helleke van den Braber (hoogleraar Mecenaatstudies Universiteit Utrecht). Meer informatie over dit project op de projectpagina.

Contact

Voor meer informatie Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst kun je contact opnemen met secretaris Wim Kronemeijer via info@platformacct.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief